"רפואה הוליסטית לילדים" הינה גישה אבחונית וטיפולית, פרי פיתוחה של טל קבסה, המשלבת גישות טיפוליות ואבחוניות שונות- הן מהרפואה משלימה והן מעולמות תוכן נוספים, זאת מתוך ההבנה כי יש צורך להסתכל על בריאותו של הילד באופן כוללני ותוך לקיחה בחשבון של כל הגורמים עימם הוא בא במגע, החל מרגע ההיריון.

העשור האחרון מאופיין בעלייה משמעותית בתחלואת תינוקות וילדים ובקשיים בתהליך ההתפתחותי- נתונים אלה מגובים קלינית ומחקרית. לנתונים אלה שורשים הנעוצים באופן בו תינוקות וילדים גדלים ומטופלים. אי לכך, עולה הצורך לבחון מחדש את דרכי הטיפוח והטיפול. בבסיס הגישה עומדת ההבנה כי ישנם חמש אבני יסוד (תשתיות) המשפיעות על בריאות הילד, החל מרגע לידתו ועד היותו אדם בוגר- מוטוריקה, תזונה, שינה, חינוך ואוירה משפחתית וטיפוח בריאות.

אנו מאמינים כי בריאות מיטבית הינה תוצאה של תפקוד הרמוני בין כל חמש התשתיות המלוות את תהליך הגדילה וההתפתחות. באמצעות איזון של חמש התשתיות יהנה הילד מתפקוד אופטימאלי- בהיבט הפיסי, ההתנהגותי רגשי, החברתי, הקוגניטיבי ובתהליכי הוויסות אותם הוא מפתח (הויסות החושי, הרגשי והעצמי). "רפואה הוליסטית לילדים " מייצרת אבחנה בין קשיים פתולוגיים לקשיים תפקודיים, לאור העובדה כי אחוז גבוה מהילדים המוגדרים כתקינים אך מדגימים קשיים אינם מקבלים מענה טיפולי. 
כלומר, הרפואה ההוליסטית לילדים מייצרת תת אבחנה- "אי תקינות בתוך התקינות". כידוע, השנים הראשונות לחייו של הילד הינן משמעותיות בתהליך התהוותו לאדם בוגר בריא, פעיל ויצרני. אי לכך, ליווי התהליך הטבעי של הגדילה וההתפתחות, זיהוי מוקדם, וטיפול מותאם אישית הינם בעלי ערך הן בבחירת הפתרונות והן במניעה.

"רפואה הוליסטית לילדים" הינה גישה טיפולית ומניעתית. על פי נתוני הבנק העולמי- על כל דולר שמושקע במניעה נחסכים 7 דולרים במושקעים בטיפול. אי לכך אנו משקיעים מאמצים רבים בהסברה ומניעה. הרפואה ההוליסטית לילדים מניחה את היסודות לחיים בריאים ומאפשרת בניית חברה בריאה, פעילה, מפותחת ויצרנית. "עשרות שנות מחקר הוכיחו לפרופ' פרנק אוברקלייד, המומחה המוביל בעולם להתפתחות הילד, שחמש השנים הראשונות לחיי ילדים קובעות אילו מבוגרים הם יהיו – בריאים, מתפקדים ויצרניים או נטל כבד על המדינה. "השקעה בילדים בגיל צעיר היא השקעה כלכלית טובה – להשקיע בהון האנושי זה כמו לבנות את התשתית הפיזית של המדינה, וזו השקעה שבטווח הארוך תתמוך בשגשוג המדינה", אומר אוברקלייד." מאמאי הוקמה בשנת 2008 מתוך חזון ואמונה כי ישנה דרך אחרת לטפל בתינוקות וילדים.

רפואת ילדים היום – הבעיה

  • הרפואה הציבורית קורסת תחת עומס עקב עלייה בתחלואת הילדים וצמצום משאבי הרופא.
  • שחיקת הרופא – רופא ילדים רואה בין 50 ל-60 ילדים ביום ובממוצע מקדיש 5-7 דקות לכל ילד!
  • הפרדת השירותים מובילה להסרת האחריות המלאה של כל אחד מהגורמים- רופא הילדים מתמקד בסימפטומים, אחות טיפת החלב במעקב ובחיסונים, רופא התפתחות בתהליך ההתפתחות- ואין שיח בין כל הגורמים.
  • רפואת ילדים הינה רפואה הדורשת התייחסות ספציפית. לא נכון להתייחס לסימפטומים שהילד מציג מבלי להתייחס לכל מרכיבי הגדילה וההתפתחות שלו, להיבטים התזונתיים, להיבטי השינה או לסביבת הגדילה.
  • ההתמודדות מול לחצי ההורים ומגבלות הזמן הופכים את הרופא לעייף וחסר סבלנות, ומקשים עליו לעיתים להשקיע זמן בבחירת טיפול יצירתי מהרגיל (לדוגמא- רופאים מדווחים על כך שחלק מהשיקולים במתן אנטיביוטיקה הוא צורך/רצון ההורים).
  • הרפואה המערבית = רפואה טיפולית. ללא התעסקות בחינוך לרפואה מונעת.
  • המערך הרפואי הקיים אינו מאפשר לרופא לבוא לידי ביטוי.
  • דמות הרופא איבדה מסמכותה.
  • לאור כל הנ"ל נוצר קשר מערכתי ולא פרסונלי. 

לאור כל זאת עולה הצורך בהסתכלות טיפולית חדשנית, כוללנית, הרואה את התינוק והילד כמכלול ומשלבת בין גישות טיפוליות, הדרכתיות ומניעתיות

לפרטים נוספים השאירו לנו הודעה

מעוניינים בפרטים נוספים? צרו אתנו קשר

לפרטים צרו קשר

דילוג לתוכן